Gå til hovedindhold

Tilpasninger til skolemiljø 

 

LVI er leverandør af komplette løsninger til forskellige skolemiljøer og tilbyder forskellige synshjælpemidler som f.eks. læsekameraer og software samt installation og uddannelse. Formålet er at give personer med nedsat syn den optimale løsning, der passer til netop det studiemiljø, personen er i. 

Split-funktion

Et tokamerasystem med split-funktion, som gør det muligt at dele den skærm, man bruger, er ideel til elever og studerende i klasselokalet eller auditoriet. Med split-funktionen kan man nemt følge med, i hvad der sker ved tavlen i klasselokalet og samtidig tage notater eller læse i dokumenter. 

Bærbare læsekameraer

Et lille og fleksibelt læsekamera, som er let have med rundt i forskellige klasselokaler og i skolen og hjemmet, er et naturligt valg for mange. Enten forbinder man læsekameraet til en ekstern skærm eller sin Mac, PC eller Chromebook. Man kan også vælge et bærbart læsekamera med integreret skærm.

 

Hvis den studerende skal gennemgå længere tekster, kan en tekst-til-tale-funktion hjælpe. Den giver mulighed for at læne sig tilbage og lytte til en tekst i stedet for at læse. Med tekst-til-tale kan man også læse og lytte til teksten samtidig, hvilket styrker indlæringen betydeligt. Valgmulighederne er stort set uendelige med LVIs læsekameraer. 

Uddannelse

Produkterne ovenfor er nogle af de hjælpemidler, der findes til personer med nedsat syn. Der er hjælpemidler til hjemme-, arbejds- og skolemiljøer, og vi hjælper gerne med at finde det, der egner sig godt for den enkelte. Vi tilbyder også forskellige former for uddannelse, som er skræddersyet til den enkelte og situationen. Kontakt os, hvis du ønsker at vide mere.

 

LVIs produkter