Gå til hovedindhold

Historie


Visuelle hjælpemidler til alle behov.

Low Vision International arbejder målrettet på at gøre hver dag enklere for personer med nedsat syn. Ved at tilbyde rigtig gode produkter forenkler og muliggør vi et aktiv liv for personer med synsnedsættelse over hele verden. Vi afsætter flere ressourcer end nogensinde før til at udvikle intelligente produkter i verdensklasse. Enkelhed er kendetegnede for alt, hvad vi udvikler. Det skal være enkelt at forstå og bruge vores produkter, uanset hvor komplekse de er konstrueret.

Fra dengang til nu

I 1972 udviklede Bernt Mannesson det første svenske læsekamera: MagniVision. Som et resultat af denne udvikling var han med til at starte LVI Low Vision International 1978.


I midten af 1980’erne sprang LVI ud i sit første internationale eventyr med stiftelsen af datterselskaber, fx i Norge og kort efter i Danmark. Udviklingen tog yderligere fart med produktionen af det første farvesystem MagniLink 609. I dag bruges MagniLink stadig som varemærke for alle vores produkter.


I slutningen af 1990'erne blev LVI Low Vision International certificeret ifølge ISO 9001: 2000 for sit kvalitetshåndteringssystem og ISO 14001 for miljøstyring. LVI var den første virksomhed i branchen, der blev tildelt en sådan certificering.

 

Virksomheden er i løbet af årene vokset væsentligt og er blevet mere og mere anerkendt både nationalt og internationalt. LVI har i dag datterselskaber ikke kun i Norge og Danmark, men også i Schweiz, Tyskland og USA. Koncernen har i dag omkring 60 medarbejdere. Præcis som tidligere finder al udvikling og produktion sted i Sverige. 


I løbet af 2018 fejret LVI Low Vision International 40 år i branchen, og vi ser frem til mange interessante år fremover, hvor vi fortsat vil gøre vores bedste for at gøre hver eneste dag lettere for personer med nedsat syn.