Gå til hovedindhold

ChromeViewer – nu med OCR!


For at forbedre hverdagen for dem af jer, der bruger et MagniLink læsekamera sammen med en Chromebook, har vi nu opdateret softwaren med OCR som tilvalg. Det betyder kort sagt, at du kan OCR-behandle tekst fra et billeddokument og få teksten læst højt. Fordelen ved at lytte til teksten, mens du læser, er, at det giver en mere afslappet læsning, øger læsehastigheden og du kan desuden klare at læse længere tekster.
 

Collage af tre billeder, der viser ChromeViewer på en skærm.
 

OCR-funktionen køber du gennem køb i din ChromeViewer-app, og OCR-funktionen bliver tilknyttet den Google-konto, der bruges ved købet. Det betyder, at du ikke er låst til en bestemt computer for at bruge OCR, men at du kan bruge en hvilken som helst Chromebook.
 

Se en film der viser, hvordan du foretager dit køb (på engelsk)

Klikbar filmramme OCR for ChromeViewer, in-app puchase.
 

Til oplæsning af den OCR-behandlede tekst anvendes ChromeVox, der er indbygget i din Chromebook. Med ChromeVox kørende kan du gå gennem alle dine OCR-behandlede dokumenter, og du kan også navigere linje for linje, ord for ord eller stave.

For at få adgang til den danske læsestemme skal du vælge Android fra listen, når du skifter stemme for ChromeVox og derefter ændre stemmen via Android-indstillinger. Hvis din Chromebook ikke understøtter Android-Apps, og dit sprog ikke er tilgængeligt, kan du købe stemmer fra tredjepartsleverandører via Chrome Webshop.
 

Se en film der viser funktionerne i tilvalgspakken OCR (på engelsk)

Klikbar filmramme, OCR for ChromeViewer Voices and functions.


Læs mere om ChromeViewer